Arkiv

 

Akademiska Kören

i Göteborg

Kulturnatta 10 oktober 2014

”Körnatta på universitetet”

19.30 till 21.00

 

Kören framträder tillsammans med sex körer från universitetet och Chalmers i Göteborgs universitets vackra aula, i Vasaparken, med start kl. 19.30. En blandad repertoar för kammarkör, damkör, manskör

och blandad kör.

 

Akademiska körer från Göteborgs universitet och Chalmers studentorganisationer samarbetar och visar upp sig gemensamt i arrangemanget KÖRNATTA PÅ UNIVERSITETET. Universitetsaulan är en underbar konsertlokal mitt i stan och där framträder Akademiska Kören, Chalmers manskör, Chalmers Kammarkör, Uníkorus, Stella Academica m.fl. Körerna presenterar sig, framför sina program – enskilt och tillsammans – under ett par timmar.

 

Doktorspromovering 24 oktober 2014

Svenska mässan

 

Vi underhåller nyblivna doktorer vid Göteborgs universitets årliga doktorspromotion.

 

Julkonsert 14 december 2014

 

Söndagen den 14 december är en sån där nära-jul-upplevelse med julhandel, julmarknad, hysteriska tomtar och förmodligen glögg-i-kvällsmörker.

 

Två föreställningar – kl 15.00 och 17.30

 

Våren 2015

 

Vårkonsert 25 april

 

Den 25:e april kl 17:00 sjöng vi in våren i Göteborgs universitetes aula, Vasaparken. Denna gång med extra krydda i form av The Murray Pipes & Drums. Tack, alla!

 

 

Valborg i Trädgår'n 30 april

Den 30:e april deltog vi tillsammans med andra körer i det sprudlande valborgsfirandet på Trädgår'n här i Göteborg.

 

 

Sångarresa till Bergen 1-3 maj

 

Den 1:e maj åkte vi på körresa till Bergen där vi tillsammans med våra nordiska körvänner från Finland, Danmark och Norge gav en magnfik konsert i den otroligt vackra Håkonsalen.

 

 

AK och Chalmers Manskör

firade 6 juni i Slottsskogen

 

AK och Chalmers Manskör firade nu även Nationaldagen tillsammans. Inte bara i Trädgår’n på Valborgsmässoafton då vi gemensamt sjunger in våren således.

Under Nationaldagsfirandet i Slottskogen den 6 juni framförde vi en nationalromantisk repertoir. Regnet höll upp och lite sol värmde våra hjässor. Även publiken strålade och applåderade entusiastiskt. En skön avslutning på vårens sångsäsong.

 

Plats: Slottsskogen, Gräfsnäsgården

Tid: 11.55-12.30 Konsert

 

 

AK-sångare medverkad i Mozarts Requiem på Götaplatsen den 15 augusti

 

Några sångare i AK anslöt i början av sommaren till satsningen Mozarts Requiem på Götaplatsen. Framförandet sker under Kulturkalaset. Medverkade gjorde, förutom "projektkören", gruppen SeLest. Requiet har tidigare framförts av SeLest i ett uppmärksammat och hyllat arrangemang, som kommer att sändas i tv under Allhelgonahelgen ht 15.

 

Det är ett annorlunda och "häftigt" arrangemang av Requiet som Simon Ljungman och Fredrik Berglund ansvarade för.

 

Plats: Götaplatsen

Tid: 15 augusti, kl. 20-21

 

 

Hösten 2015

 

 

Körnatta i oktober 2015

 

Tillsammans levererade Akademiska Kören, Bolagsstämmorna, Chalmers Kammarkör, Chalmers Manskör, Corus Acusticus, Göteborgs Akademiska Kammarkör, Stella Academica och franska Air en AIRR en mångfaciterad Körnatt, som dessutom lyckades skrapa ihop ca 6000 kr till UNHCR i syfte att förbättra dagens flyktingsituation.

 

 

Julkonserten 2015

 

Akademiska Kören arrangerade tillsammans med brasskvintetten Musica in Excelsis den vackert traditionella julkoserten, men givetvis med ett inslag av spännande musikkreationer.

 

Dessutom insamlades 5039 kr till FN:s flyktingorgan UNHCR, vilket vi är mycket stolta över.

 

 

Våren 2016

 

 

Vårkonserten 17 april 2016

 

Akademiska Kören välkomnade våren 2016 genom att sjunga en rad av de älskade vårsångerna i Göteborgs universitets vackra aula i Vasparkenl. Vi bjöd också på en rad andra pärlor ur den rika manskörsskatten.

 

Vilka vore vi om det inte här och där i programmet poppade upp ett och annat hyss. Inte bara av oss. Våra gäster Vier Brillen stod för en hel del. Gänget sägs vara Hisingens nationalorkester. Deras motto är glada visor för glada människor! Humor och sväng! Saxofoner och trumpeter! Underfundiga texter och undermåliga vitsar.

 

 

Julkonserten 2016

 

Söndagen den 11 december sjöng kören in julen i Vasaplatsens aula med två konserter, kl 15:00 och kl 17:30.

 

Våra gäster var i år pianisten Arne Murby och brasskvintetten Musica in Excelsis.